Rooms-Katholieke godsdienst

Wat doen we in de lessen Rooms-katholieke godsdienst?

Tijdens de lessen Rooms-katholieke godsdienst (RKG), worden de leerlingen in contact gebracht met heel wat verschillende thema’s.
Ze verwerven inzichten over heel wat maatschappelijke thema’s: dit kan gaan over hoe we omgaan met de natuur, maar ook over gevoelens, hoe ze leven en hoe wij omgaan met anderen.

Ze gaan op zoek naar hoe zij mooie en gelukkige kinderen kunnen worden.

Vele verhalen uit de Bijbel helpen hen bij deze zoektocht. In elke graad wordt er op specifieke Bijbelverhalen de klemtoon gelegd.
In het eerste en tweede leerjaar komen de leerlingen voornamelijk veel te weten over Jezus, deze persoon is voor ons, christenen, het grote voorbeeld.
 In de tweede graad bekijken we het leven van Jozef en Mozes, twee veelbesproken personen uit het oude testament.
In de laatste graad maken de leerlingen kennis met Elia, een profeet uit het oude testament, ook het leven van Paulus wordt onder de loep genomen.


De lessen RKG zijn bedoeld om de leerlingen op een leerrijke en speelse manier kennis te laten maken met het christendom.
In het eerste leerjaar is er dan ook de mogelijkheid om de eerste communie te vieren.Werken van barmhartigheid in de Sint Martinuskerk


Vorige week brachten alle leerlingen die R.K.Godsdienst volgen een bezoek aan de tentoonstelling van foto’s in de Sint-Martinuskerk: de 7 werken van barmhartigheid.

Op woensdag en donderdag gingen ook de kinderen die Islam volgen, met ons mee. 

Een boeiende uitstap die ons duidelijk gemaakt heeft dat we ook als kinderen al veel dingen kunnen doen om anderen te helpen. 
In L5 en L6 werken we aan een goede klasgroep

Tijdens de eerste twee godsdienstlessen van dit schooljaar bekijken we hoe groepen onderling functioneren. Om enkele inzichten op te bouwen over hoe een groep samenwerkt maakten we samen aan de hand van een stappenplan een mozaiek.
In de komende lessen gaan we leren hoe de christenen als groep ontstonden en hoe de groep werd opgebouwd en nemen we ook enkele andere levensbeschouwelijke groepen onder de loep.


Zie hier de foto's van het proces en het resultaat: